PINO-TOYS i Marta Smart dobitnici priznanja „Dobra igračka“ za 2016. godinu

 

Ponosni smo što je naša nova igračka osvojila prestižno priznanje „Dobra igračka“ za 2016, koju već 20 godina dodeljuju Prijatelji dece Srbije u okviru Dečje nedelje. Nova društvena igra Martina zagonetna kutija je nastala u saradnji sa Urošem Petrovićem,  višestruko nagrađivanim piscem za decu i mlade, koautorom NTC sistema učenja i jednim od najuspešnijih rešavača IQ X testa na svetu.

untitled

Iz obrazloženja stručnog žirija Prijatelji dece Srbije:

“Set igara Martina zagonetna kutija je nešto što nam je odavno trebalo da obnovimo znanje o tome kako da se družimo i budemo zajedno a konstruktivni, da jedni drugima pomažemo i uzajamno se podstičemo, da se učimo da postavljamo pitanja, povezujemo pojmove, smišljamo i koristimo simbole, razmišljamo i asociramo”.

Priznanje DOBRA IGRAČKA ima za cilj promovisanje domaće kvalitetne igračke, kao i podsticanje proizvođača i uvoznika da na tržištu obezbede što kvalitetnije igračke vodeći računa o sledećim kriterijumima: vaspitno-obrazovnim, razvojno-podsticajnim, zdravstvenim, estetskim, tehničko-tehnološkim, ekološkim.

kutija-izdvojena

Martina zagonetna kutija inspirisana je serijalom knjiga Uroša Petrovića o devojčici Marti Smart, koja živi u neobičnoj Ginkovoj ulici i voli da otkriva tajne i rešava misterije. Petrović je serijalom knjiga za decu izdavačke kuće Laguna, prevedenim na mnoge svetske jezike, pomerio granice u savremenoj srpskoj književnosti, decu naučio da maštaju i razmišljaju, a knjigama se rado prepuštaju i odrasli koji će sasvim sigurno uživati i u Martinoj zagonetnoj kutiji jer je osmišljena kao zabava za celu porodicu.

Ova društvena igra se sastoji od tri dela:

  • Martine zanimljive  geografije
  • Zagonetne osmice
  • Pino drvene mozgalice

 

Kao idejno polazište uzeli smo igru Zanimljiva geografija (Zemljopis), pa smo je obojili kreativnošću, nikad istim rešenjima i beskonačnim mogućnostima, te će igra iznova izgledati uvek drugačije.

Igrajući Zagonetnu osmicu, igru sa obostranom tablom sa dvema stazama za dve različite trke, svi učesnici zabaviće se koristeći brzinu svog uma. Igra takođe uključuje dva ili više igrača koji počinju zabavu od polja Start.

tabla

Pino drvena mozgalica rešava se nezavisno od prve dve igre i njom se kod dece razvijaju vizuelne i motoričke, logičke i matematičke sposobnosti.
Sklapajući drvenu mozgalicu Pino deca će biti motivisana da uvek postignu brži i bolji rezultat i trudiće se da u svim svojim veštinama budu nepogrešivi.

tabla-3

Kompanija Jamax M svojim drvenim igračkama marke Pino odavno pomera granice mašte i kreativnosti najmlađih. Vođeni smo uvek istom idejom: da igra bude maštovita i bezbedna.

mozgalica

“Posebnost društvene igre MARTINA ZAGONETNA KUTIJA je u tome što, osim što oživljava staru zaboravljenu igru zvanu Zemljopis, nudi i mogućnost da se igrači nađu u jednom svetu izazova i pustolovine koji ih podstiče da efikasno razmišljaju, dolaze do kreativnih rešenja i ideja i tako kroz igru i uz igru uče, šire znanja i promišljaju.”

 

Sasvim je sigurno da će mališani, mame i tate uživati u mozgolomnim vratolomijama igrajući ovu igru. Roditelji će se zabaviti vrativši se u detinjstvo, a deca će proširiti opšte znanje iz raznih oblasti, naučiće da efikasnije razmišljaju, kao i da na razne načine dođu do zanimljivih rešenja.

Ova igra nateraće vas da u moru tehnoloških otkrića koristite samo nekoliko stvari: papir, olovku, kockice i svoje znanje. Spremite se da dobro razmišljate i da se setite koja to država, na primer, u svom imenu ima slovo „s“ treće spreda ili četvrto otpozadi.

Za ljubitelje iznenađenja Marta je u Zagonetnoj osmici spremila još jednu misteriju u sklopu ove igre. Potrebno je da pronađete po jednu tajnu reč koju sadrže obe table. Na vama je da otkrijete kako ćete doći do reči, a za one koji u tome uspeju spremili smo još jedan zadatak. Pošaljite tajnu reč koju ste otkrili na našu mejl adresu office@pino-toys.rs i bićete u prilici da otkrijete još jednu zanimljivu zagonetku.

Ako želite više informacija o prodajnim mestima igračke, pišite nam putem kontakt forme.

Kontakt

 

Like it? Share it!