Autor NTC programa dobio prestižnu nagradu

Autor NTC programa Dr Ranko Rajović dobio je međunarodnu „Nagradu za intelektualni doprinos društvu“ od Fondacije za obrazovanje i istraživanje Mensa International početkom oktobra u Novom Sadu.
Po NTC sistemu učenja, Dr Ranka Rajovića, nastao je deo asortimana Pino drvenih igračaka – “Pino-NTC”.

Predavanje u Masters centru u N. Sadu kojem je prisustvovalo preko 800 roditelja

Zašto je NTC program važan za razvoj dece?

Dr Ranko Rajović smatra da način na koji deca danas uče nije u skladu sa ljudskom fiziologijom i zbog toga je osmislio program koji integriše igru i učenje. NTC program je već pokazao rezultate u pogledu poboljšanja motoričkih, fizičkih i kognitivnih sposobnosti. Namenjen je svoj deci, a daje rezultate i u radu sa decom sa razvojnim poremećajima i problemima sa učenjem. Ovaj program takođe omogućava vaspitačima i učiteljima da lakše prepoznaju koja deca su darovita i koja imaju posebne talente.

NTC program je naučno zasnovan sistem učenja koji primenjuje oko 15 država Evrope.

sablon za pino blog 1000x628

Igrom do produktivnijeg učenja

Svako dete i svaki čovek voli da uči, a NTC sistem učenja ističe da učenje mora da bude zanimljivo. Igra pomaže roditeljima, vaspitačima, nastavnicima da učenje učine zanimljivim. Kada čovek nauči nešto novo, mozak tada luči endorfin, hormon sreće, dok dosada predstavlja jednu vrstu stresa za organizam. Svako ljudsko biće treba svakodnevno da aktivira mozak, a to je naročito važno za dete uzrasta od 2. do 7. godine, kada je formiranje veza u mozgu najveće. NTC sistem učenja omogućava deci da na lak i jednostavan način, kroz igru, pravilno formiraju obrasce razmišljanja, zaključivanja i povezivanja. Korisne igre mogu biti skakanje, igranje klikerima, lastiš, žmurke. Igre koje su zasnovane na NTC programu (asocijacije, igre memorije i različite slagalice) uključuju zastave koje su kao aprstaktni simboli najbolji način da se deca uvedu u više nivoe razmišljanja. Kroz NTC sistem, zanimljivim zadacima i igrama podstiče se prirodna radoznalost dece i potreba da uvek saznaju nešto novo.

Više o NTC sistemu učenja pogledajte na sajtu www.ntcucenje.rs.

sablon za pino blog

Like it? Share it!