Evo šta su nam mališani potvrdili na Pino igrarijama

U subotu, 9. juna Pino Toys je imao čast da prisustvuje jubilarnim, 60. Zmajevim dečjim igrama, i tom prilikom smo organizovali PINO IGRARIJE – radionice u kojima smo slagali pazle, kocke i mozgalice. Na naše veliko zadovoljstvo, veliki broj dece i roditelja je puna dva sata boravio pored naših stolova za igranje.

Mini takmičenje se sastojalo u najbržem i najveštijem slaganju pazli, kockica i mozgalica.

Mališani koji su bili najbrži – ponosno su nosili svoje igračke kući.

Bilo je mnogo osmeha, ali i pokoja suza zbog izgubljene pobede. Nadamo se da su, ipak, sve podeljene utešne nagrade stvorile lepe uspomene na ovaj događaj.

Šta su nam to drugari potvrdili na ovim radionicama?

U našim tekstovima ćete često naići na tvrdnje da deca OBOŽAVAJU DA MISLE, da uče, da se trude, da pokušavaju i traže rešenja. Upravo to se i desilo na Pino igrarijama. Što su zadaci bili teži, deca su bila koncentrisanija i upornija.

Iako su pazle i kocke odlično zabavljale mališane, ono što je najviše zaokupilo njihovu pažnju bile su – mozgalice. Po svom zadatku bile su najteže, ali deca su  zainteresovano sedela i ređala pokušaj za pokušajem. Dečija upornost da slože mozgalice je trajala višestruko duže u odnosu na slaganje ostalih igračaka. Skoro svako naše pitanje – Da li je dosta? – ostajalo je bez odgovora, jer su male oči bile uprte u zadatak 🙂 Ili je odgovor bio – Ne 🙂

Veoma nas raduje ova demonstracija prirodne dečije potrebe – da uče kroz igru.

Sigurni smo da je mnogo sinapsi stvoreno u Zmaj Jovinoj ulici, na štandu Pino igrarija tog 9.juna. Ovo je bio pravi način da se svi uverimo u teoriju koja u toku čitanja deluje logično, ali u praksi izgleda savršeno tačno.

Hvala svim roditeljima koji su doveli decu na Pino igrarije i svim mališanima koji su želeli da se igraju sa nama. Hvala i vama koji niste imali ovu priliku za igranje, ali nas pratite i dajete nam svoje poverenje.

Uz veliko poštovanje,

vaš Pino Toys.

 

Da li ste možda bili na Pino igrarijama u Novom Sadu?

Podelite sa nama vaše utiske.

Like it? Share it!