Igračke koje ne mogu da se polome

„Da li ova igračka može da se polomi i povredi dete?“  pitanje je koje se postavlja kada odlučujete koju igračku da kupite mališanu.

38a819f3ac07353399ccf7a39826ae3c

Da se razumemo, osim gumene lopte i plišane lutke skoro sve igračke mogu da se polome. Naročito ako su od lošeg materijala. Najbezbednije je dati detetu igračku koja je kvalitetna i koja će da potraje, bez obzira na to koliko će ono puta da je ispusti ili baci.

A koje su igračke kvalitetne i izdržljive?

Igračke od prirodnih materijala- drveta, vune ili pamuka, ujedno i potpuno neškodljive za decu, su dugotrajne. Potrebna je velika sila da se polomi drvena patkica ili pokida krpena lutka.

Ima i veštačkih materijala koji su kvalitetni i teško uništivi. Gumene igračke imaju dug vek trajanja, kao i predmeti od čvrste i kvalitetne plastike.

Verovatno negde postoji igračka kojom ste se vi igrali kada ste bili mali. Da li je gumena, plastična ili drvena, manje je bitno od toga da je ona -sačuvana.

Zato je možda najvažnije da dete nauči da čuva svoje igračke.

 

Autor teksta: Tijana Savkov

*autorski tekst u vlasništvu Pino brenda, podložan zaštiti autorskih prava uz zabranu korišćenja bez pismene dozvole vlasnika

Like it? Share it!