Kako naučiti dete da preskače vijaču?

Preskakanje vijače je veoma zabavna i korisna aktivnost za decu.

Skakanjem se razvijaju i jačaju svi mišići u organizmu, razvija se osećaj za ravnotežu i ritam, pojačava se cirkulacija krvi i njeno bogaćenje kiseonikom. Svi ovi benefiti su još i veći ako se vijača preskače u prirodi.

Ukoliko dete ima vijaču, ali ne uspeva da usavrši preskakanje – pozivamo vas da pogledate video koji prikazuje detaljne postupke za učenje.

Zbog zdravlja, socijalizacije, spretnosti, samopouzdanja i brojnih drugih razloga, boravak na čistom vazduhu i što više fizičke aktivnosti su izuzetno važni za razvoj dece. Preskakanje vijače je svakako jedna od tih aktivnosti.

Ako vremenski uslovi ne dozvoljavaju igru napolju – ne odustajte!

Vijača se može preskakati i u kući, igraonici, vrtiću…

Danas često možemo čuti: “Moje dete ne ume da preskače vijaču” ili “Moje dete nije zainteresovano”. Budite uporni, potrudite se i vi ukoliko ne umete da preskačete vijaču, pokažite, budite primer. Rezultati neće izostati.

Kada dete dobro nauči osnovne načine preskakanja, možete mu ponuditi NOVE IDEJE za preskakanje, ponuđene u ovom videu.

Verujemo da će saveti iz videa pomoći mališanima da brže nauče preskakanje vijače i da će to postati jedna od njihovih omiljenih igara. Samo napred! 

Ukoliko želite videti šta se sve još može raditi sa vijačom, a da nije preskakanje – pogledajte OVE IDEJE.

 

Autor teksta: Vesna Milošević, diplomirani vaspitač

*autorski tekst u vlasništvu Pino brenda, podložan zaštiti autorskih prava uz zabranu korišćenja bez pismene dozvole vlasnika

 

 

Like it? Share it!