Nova igra Uroša Petrovića – ideja koja širi granice znanja – Zagonetne Domine!

Iz nepreglednog sveta znanja, mašte i  kreativnosti, ka publici željnoj novih izazova i posebnih trenutaka igre koja motiviše na razmišljanje, stigle su nove, posebne i unikatne

ZAGONETNE DOMINE

Nova ideja, originalan izgled i sjajna edukativna svojstva u jednoj društvenoj igri – sve ono što smo inače navikli da dolazi iz kreativne razmišljaonice poznatog srpskog autora Uroša Petrovića. Zagonetne domine su odlična motivacija za otkrivanje sopstvenih granica znanja.

Uroš Petrović, višestruko nagrađivani pisac za decu i mlade izdavačke kuće Laguna, koautor NTC sistema učenja i dobitnik priznanja Dobra igračka za igru Martina Zagonetna kutija, pruža nam mogućnost igranja domina na potpuno drugačiji način.

Drugačije po načinu uparivanja, ali drugačije i po delovima-elementima za igru, ove domine daju poseban osećaj i doživljaj igranja.

Pitali smo autora Uroša Petrovića:

Kako nastaju ideje koje postaju nove društvene igre?

Da postoji pouzdan recept, siguran sam da ga ne bih odavao. Još sam sigurniji da ne postoji. U suprotnom, stvorio bih 46 igara do sada, a ne samo dve. Možda baš zbog toga, na obe sam mogao sa ponosom da se potpišem. 

Da li se ideja o kreiranju ovih jedinstvenih domina rodila iz igara Martine Zagonetne kutije?

Nije, rodila je se iz Uroševe Zagonetne Lobanje.

Da li je reč ZAGONETKA sinonim za termin SREĆA RAZMIŠLJANJA?

Nisam siguran da su svi srećni kada im se priušti povod za razmišljanje. Ipak, postoji jedan deo čovečanstva koji to voli, i ovo je igra za njih. Tačnije, za nas.

Pino Toys je još jednom imao čast i zadovoljstvo da bude deo ovako odgovornog projekta koji se savršeno uklapa u našu osnovnu ideju – ideju edukacije kroz igru. Trudili smo se da svaki radni zadatak koji smo imali pred sobom bude potpuno u skladu sa zamišljenim i da svaki detalj bude doveden do savršenstva.

Na koji deo ovog projekta smo posebno ponosni i šta je to što treba istaći u vezi realizacije projekta – Zagonetne Domine, rekla nam je Slavica Levai Mirković, pomoćnik direktora kompanije JamaxM:

„Stvaranje nove Pino igračke uvek donosi radost, bilo da je to aviončić koji staje u dečiju ruku ili igračka koja se sastoji od mnogo elemenata – sa velikim entuzijazmom pristupamo njenom kreiranju. Kada ste deo tima koji stvara igračku ovakvih karakteristika –  igračku za koju ste sigurni da će bar jednom detetu pomoći da poželi da krene putem otkrića i znanja, i to sve kroz zabavu i uživanje – onda to više nije obična igračka ili proizvod – to je vrsta nasleđa koje ostavljate budućim generacijama.

Nismo vodili računa o rokovima niti smo sve ovo doživljavali kao običan radni zadatak. Naprotiv. Stvaranje ove igre trajalo je skoro godinu dana jer i Pino Toys i Uroš Petrović žele da ponude publici igru koja zadovoljava visoke kriterijume.

Dizajn svakog elementa, kvalitet drveta, štampe, kutije, pravila za igru, izgled simbola… sve je to bilo na prvom mestu i stavljeno ispred cilja da igra što pre bude u prodaji.

Na kraju ovog projekta, izuzetno smo ponosni na činjenicu da smo napravili sjajnu igru, čija se vrednost bazira na vekovima dokazanom kvalitetu domina kao društvene igre, a koja je obogaćena savremenom idejom zabavnog i kreativnog načina razmišljanja i učenja.“

 

Drvene domine, peščani sat i kartice koje određuju kriterijume za slaganje.

Da li vam se sve ovo čini dovoljno interesantnim za otkrivanje sopstvenih granica radoznalosti, upornosti, dosetljivosti, znanja, snalažljivosti i želje za druženjem?

Ukoliko je odgovor DA – pridružite nam se!

Upoznajte novu društvenu igru Uroša Petrovića – majstora zagonetnih ideja koje nas ostavljaju bez daha.

 

Zagonetne Domine možete pogledati OVDE.

Za dodatne informacije, obratite nam se na email adresu: info@pino-toys.rs

  

Like it? Share it!