Pino u gostima kod Uroša Petrovića u Delfi kafeu. Pogledajte kako je bilo!

Ne, to svakako nije bila obična promocija, baš kao što ni knjige Uroša Petrovića nisu obične knjige.

U Delfi kafeu 11.aprila, na predstavljanju nove Uroševe knjige “Marta Smart i Vašar zagonetki”, autor je sve prisutne poveo na zabavnu šetnju kroz znanje, a celokupnu promociju pretvorio u NTC radionicu zagonetnih pitanja.

Uvek željna interesantnih zadataka za razmišljanje, publika je aktivno učestvovala u njihovom rešavanju, nudila odgovore i dolazila to rešenja.

Bio je to pravi tobogan dobrih ideja i razmišljanja, pod sjajnim vodstvom Uroša Petrovića.

Pored knjige, na ovom predstavljanju publika je upoznata i sa novom društvenom igrom našeg Pino brenda – “Martinom zagonetnom kutijom”, najboljom igračkom u 2016.godini, po ocenama stručnog žirija Prijatelja dece Srbije.

Zadovoljstvo nam je što smo sve prisutne mališane darovali Pino olovkama i mozgalicama, a četvoro od njih je za svoje znanje nagrađeno i Martinom zagonetnom kutijom. Oni će nastaviti druženje s Martom i raznim preprekama koje ih čekaju u ovoj zagonetnoj igri.

Kreator igre, Uroš Petrović, objasnio je prisutnima osnovne delove i pravila igre, te napomenuo sve benefite koje ona pruža. Namenjena deci i odraslima, nadamo se da će još mnogo generacija uživati u mogućnostima koje  “Martina zagonetna kutija” nudi.

Pored odlične priče, igranja i pogađanja, promociju je svakako ulepšala i Milica Petrović, sa sjajnim izvođenjem kompozicija na violini.
Ova devojčica je učenica šestog razreda osnovne škole, osvajač je brojnih priznanja za svoju umetnost a za usavršavanje i učešće na međunarodnim takmičenjima novac prikuplja i nastupima u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu. Najavljujući Miličin nastup, pisac se obratio najmlađima: „Upamtite da sve što vredi u životu, nije lako!“

Tu su takođe bili i učesnici kviza “Glavolomci” koji možete slušati na Radio Laguni, ali i lik iz knjige – Nimi , čiji je kostim bio više nego primećen.

Pretvoren u pravu kviz-atmosferu, bio je to događaj koji je kulminirao svakim pogođenim odgovorom na postavljeno pitanje. Upravo zato što se do tog odgovora dolazilo zajedničkim razmišljanjem, razmenom ideja i učestvovanjem čitave publike. Svi iz Delfi kafea otišli su vidno raspoloženi, ispunjeni dozom sreće i motivacije a početak života nove knjige i igre Uroša Petrovića, autora koji inspiriše i pomera granice – sigurno će dugo pamtiti.

 

Martinu zagonetnu kutiju možete poručiti ovde.

Knjigu “Marta Smart i Vašar zagonetki” možete poručiti ovde.

Kratak izveštaj s promocije možete pogledati i na sajtu Lagune.

 

Like it? Share it!