Uroš Petrović i Pino Toys – ponovo najbolji!

Dragi Pino prijatelji, veoma smo srećni što možemo sa vama podeliti vest da je

NOVA IGRA UROŠA PETROVIĆA “DUM DUM DUM”

osvojila priznanje “Dobra igračka” za najbolju igračku 2018.godine!

Nakon nagrađene igre Martina Zagonetna kutija i društvene igre Zagonetne domine  Pino Toys i književnik Uroš Petrović kreirali su novu društvenu igru “DUM DUM DUM” koja je odmah dobila najviše priznanje ove vrste u zemlji – Dobra igračka koje već 30 godina dodeljuje udruženje Prijatelji dece Srbije.

Ponosni smo što je stručni žiri prepoznao kvalitet igračke i značaj ideje koja nas je vodila u stvaranju ove igre, a to je razvoj motoričkih i intelektualnih sposobnosti dece, kroz dobru zabavu i okupljanje čitave porodice.Šta je “DUM DUM DUM”?

Najbolja igračka za decu za 2018. godinu je društvena igra koja razmrdava i prste i vijuge i koja je napravljena da pomogne i podstakne razvoj fine motorike kod dece.  Posebna pažnja i naglasak usmereni su na aktivnost SVIH PRSTIJU obe ruke što je naročito važno u doba kada su uočeni veliki motorički problemi kod dece.

Pored spretnosti, igra zahteva i logičko i strateško promišljanje poteza. Mogu je igrati deca uzrasta od četvrte godine i starija, igrači različitih međusobnih uzrasta, znanja i sposobnosti. Kao društvena igra, podstiče socijalizaciju, razvija takmičarski duh i odlična je zabava za celu porodicu.

Igra sadrži četiri različita terena za nadmetanje na kojima deca postižu poene pikajući (pomerajući)  drvene figure (tokene) prstima obe ruke. Igra sadrži Grafomotoričke kockice koje određuju kojom rukom i kojim prstom se „pika“ token. Fudbal, košarka, bilijar i svemirski dueli – discipline su u kojima će uživati svi igrači nadmećući se i usput vežbajući sposobnosti prstiju obe šake.Hvala udruženju “Prijatelji dece Srbije” za prepoznavanje motoričkih, didaktičkih i estetskih osobina “DUM DUM DUM” društvene igre koja kreće u zabavni svet dečije igre. 

 

Like it? Share it!